Вести од индустријата

Употребата и услугата на паметниот дом (1)

2021-11-12
1. (паметен дом)Секогаш онлајн мрежна услуга, поврзана на Интернет во секое време, обезбедува погодни услови за работа дома.

2. Обезбедување напаметниот дом: интелигентното обезбедување може да ја следи појавата на нелегален упад, пожар, истекување на гас и итен повик за помош во реално време. Штом ќе се појави аларм, системот автоматски ќе испрати алармна порака до центарот и ќе ги стартува релевантните електрични апарати за да влезат во состојба на итна врска, за да се реализира активна превенција.

3. Интелигентна контрола и далечинско управување со апарати за домаќинство(паметен дом), како што се поставување сцена и далечински управувач на осветлување, автоматска контрола и далечинска контрола на електрични апарати итн.

4. Интерактивна интелигентна контрола(паметен дом): функцијата за гласовна контрола на интелигентните апарати може да се реализира преку технологијата за препознавање глас; Одговорот на активна акција на паметниот дом се реализира преку различни активни сензори (како температура, звук, дејство итн.).
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept